5 06, 2022

Mei 2023 gaan we weer naar Bouvières. 1 tot en met 6 mei Het wordt de derde workshop van Atelier Vocal, na Franse Liederen, de muziek van Quilter, Finzi en tijdgenoten is nu het woord aan Franz Schubert. In een gender neutrale versie, want gezongen door mannen en vrouwen in verschillende liggingen, willen we alle liederen uit de Winterreise behandelen.    

5 06, 2022

Zaterdag 17 september 2022 We gaan samen zingen! Een workshop duet zingen uit verschillende stijlperiodes. Hoe klinken we samen, zijn we in balans, wat vraagt de tekst van ons, wat vraagt deze stijl van ons qua techniek... kortom veel om mee aan te slag te gaan. Onder leiding van Mariët Kaasschieter en met de bezielende begeleiding van Lenny Vis aan de vleugel. Bij het plaatsen van dit artikel zit de workshop al vol, het is mogelijk om je aan te melden via het email formulier. Je komt dan op een 'reserve' lijst,  mocht er een plekje vrijkomen krijg je zo spoedig mogelijk bericht.

14 02, 2022

Ronsard Trio in Mijnsheerenland

Het Ronsard Trio in Mijnsheerenland Zaterdag 14 mei 2022 , aanvang 20.00 uur Laurentiuskerk.  

Het Ronsard trio bestaande uit Mariët Kaasschieter sopraan, Marion Schopman, fluiten en Lenie de Meij, harp hebben een gevarieerd programma samengesteld. Het programma is ontstaan uit een soort kettingreactie, ‘Réaction en Chaîne’ toen we gedrieën spraken over stukken die we graag zouden willen zingen en spelen.
We zijn benieuwd wat u ervan vindt, dezelfde teksten van verschillende componisten, zelfde componisten in verschillende bezetting en dat alles in het Frans of in het dialect uit de Auvergne.
Met werken van o.a. Hahn, Canteloube, Wertheim, Dell’Aqua, Fauré en Caplet.
Gaat u het meebeleven, deze kettingreactie? Wij hopen het en hopen ook dat u er net zo veel plezier aan beleeft als wij, want wat is het fijn weer te kunnen musiceren.

Toegang is €12,50 kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Reserveren is NIET verplicht, maar mag natuurlijk wel via musicalaurentius@hotmail.com
Na afloop kunt u napraten onder het genot van koffie of thee. Van harte welkom!

Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl

14 02, 2022

Studio 4 Zangworkshops

 

Een zangworkshop, voor wie en door wie.

Voor wie:
Laat ik beginnen met mijn gasten, de deelnemers. Dit zijn liefhebbers van de zangkunst die al enige tijd zangles hebben of gehad hebben. Het niveau is niet heel erg belangrijk, voor iedere fase zijn wel toepasselijke liederen te vinden. Wat wel belangrijk is, is dat je leerbaar bent. Kun en durf je je open te stellen voor opbouwende feedback om zo te kunnen groeien.

Het is de bedoeling dat je één of twee sololiederen van Johannes Brahms voorbereidt en deze tijdens de workshop ten gehore brengt.
Dit ten gehore brengen doe je voor alle deelnemers, we zitten gezamenlijk in een prettige ruimte en kunnen tijdens de lessen van elkaar genieten, van elkaar leren en leren tegelijkertijd weer andere liederen kennen.

Door wie:
Deze workshop wordt verzorgd door twee docenten, waarvan Lenny Vis de pianobegeleiding voor haar rekening neemt. Lenny is een ervaren pianiste, heeft in haar loopbaan als professioneel pianist enorm veel zangers begeleid. En kent zodoende ook heel veel liederen. Vanuit de begeleiding, leert zij ons waar we op moeten letten, wat belangrijk is voor haar om op te kunnen spelen, wat belangrijke harmonieën zijn om op te letten etc.

En door ondergetekende, Mariët Kaasschieter.
Als docente op diverse muziekscholen en als zangdocente in mijn privé lespraktijk heb ik al vele jaren ervaring met lesgeven. Workshops geef ik in Frankrijk onder de vlag van Atelier Vocal en in de afgelopen 10 jaar verzorgde ik samen met Joost van der Linden 25 workshops voor Forum Vocaal.
Vele componisten, liederen, aria’s, thema’s passeerden de revue.
Als soliste zing ik regelmatig liederen, vaak met Lenny als begeleidster, maar ook in mijn duo ‘Cant’Arpa’ met harp en in ons ‘Ronsard Trio’ met Lenie de Meij, harp en Marion Schopman fluit.

Waar:

In Galerie Griend in Oud Beijerland, een voormalig klein kerkje door de eigenaren Vincent en Joyce verbouwd tot Galerie en woonhuis. Een prachtige locatie, midden in het centrum van Oud-Beijerland.
Doordat het een klein kerkje is, ontstaat er een huiskamer sfeer met een mooie akoestiek, ideaal voor een workshop als de onze.
Kerkstraat 35a, Oud-Beijerland.

Wanneer:

Zaterdag 26 maart 2022; aanvang 10.00 uur tot ca 18.00 uur.