Diversiteit

Cant’Arpa, opgericht in 2000 door Lenie de Meij (harp & Keltische harp) & Mariët Kaasschieter, kenmerkt zich door diversiteit aan programma’s binnen het kamermuziek repertoire. Een samenwerking van twee musici, een samenspel van twee instrumenten: harp en stem.
Cant’Arpa voert repertoire voor harp en zang uit, maar ook binnen literatuur voor piano en zang voelt het ensemble zich thuis. Het ensemble kenmerkt zich door een rijk palet aan kleuren en een opvallende wendbaarheid binnen diverse stijlen

Contrasten

Met een Frans programma bestaande uit diverse Mélodies van componisten als Fauré en Duparc zoekt Cant’Arpa de gemoedstoestanden en beelden op kenmerkend voor deze impressionistische periode. Maar ook de eigenzinnige Satie laat van zich horen.
En dan een Engels programma waarin duidelijk de ontwikkeling van The English Song is te zien: van Dowland, via Purcell naar de Britse componisten van de 20e eeuw zoals Benjamin Britten en Roger Quilter.
En tot slot…..Oude Muziek……ook de17e & 18e eeuw wordt belicht door Cant’Arpa. Een combinatie van bekende Italiaanse Arie Antiche en Franse Bergerettes zorgen voor diverse contrasten tussen Italianen en Fransen.

In de recitals wordt zang afgewisseld met harpsolo’s.