Zangworkshops, voor wie en door wie.

Voor wie:
Laat ik beginnen met mijn gasten, de deelnemers. Dit zijn liefhebbers van de zangkunst die al enige tijd zangles hebben of gehad hebben. Het niveau is niet heel erg belangrijk, voor iedere fase zijn wel toepasselijke liederen te vinden. Wat wel belangrijk is, is dat je leerbaar bent. Kun en durf je je open te stellen voor opbouwende feedback om zo te kunnen groeien.

Het is de bedoeling dat je één of twee sololiederen voor het desbetreffende programma voorbereidt en deze tijdens de workshop ten gehore brengt.
Dit ten gehore brengen doe je voor alle deelnemers, we zitten gezamenlijk in een prettige ruimte en kunnen tijdens de lessen van elkaar genieten, van elkaar leren en leren tegelijkertijd weer andere liederen kennen.

Door wie:
Deze workshop wordt verzorgd door twee docenten, de begeleider en de zangdocent.
Waarvan Lenny Vis de pianobegeleiding voor haar rekening neemt. Lenny is een ervaren pianiste, heeft in haar loopbaan als professioneel pianist enorm veel zangers begeleid. En kent zodoende ook heel veel liederen. Vanuit de begeleiding, leert zij ons waar we op moeten letten, wat belangrijk is voor haar om op te kunnen spelen, wat belangrijke harmonieën zijn om op te letten etc.
En Lenie de Meij, harp. Ook Lenie is een professioneel harpiste en een ervaren begeleidster, ik werk veel met haar samen in ons duo Cant’Arpa en in ons Ronsard Trio.

En door ondergetekende, Mariët Kaasschieter.
Als docente op diverse muziekscholen en als zangdocente in mijn privé lespraktijk heb ik al vele jaren ervaring met lesgeven. Workshops geef ik in Frankrijk onder de vlag van Atelier Vocal en in de afgelopen 10 jaar verzorgde ik samen met Joost van der Linden 25 workshops voor Forum Vocaal.
Vele componisten, liederen, aria’s, thema’s passeerden de revue.
Als soliste zing ik regelmatig liederen, vaak met Lenny als begeleidster, maar zoals genoemd ook in mijn duo ‘Cant’Arpa’ met harp en in ons ‘Ronsard Trio’ met Lenie de Meij, harp en Marion Schopman fluit.

Waar:
In Galerie Griend in Oud Beijerland, een voormalig klein kerkje door de eigenaren Vincent en Joyce verbouwd tot Galerie en woonhuis. Een prachtige locatie, midden in het centrum van Oud-Beijerland.
Doordat het een klein kerkje is, ontstaat er een huiskamer sfeer met een mooie akoestiek, ideaal voor een workshop als de onze.
Kerkstraat 35a, Oud-Beijerland.

Tijdsduur:
Alle workshops beginnen om 9.30 uur met koffie, de lessen starten stipt om 10.00 uur. Tussen de middag wordt er een uitgebreide lunch geserveerd en we zingen (afhankelijk van het aantal deelnemers) tot ca 18.00 uur. Hierna sluiten we af met een drankje.

Kosten:
Een workshopdag kost € 145,- per persoon, inclusief, koffie/thee/drankje en uitgebreide lunch.

Aanmelden klik hier

Zang/harp workshop ‘The harp in softly pleasing strains‘, zaterdag 18 februari 2023, Lenie de Meij harp, Mariët Kaasschieter zang. Repertoire: van Ierse Folksongs tot Benjamin Britten.
Duetten workshop zaterdag 17 september 2022, Lenny Vis piano, Mariët Kaasschieter zang. Repertoire: duetten uit alle stijlperiodes.
Wie Melodien zieht es mir – liederen van Johannes Brahms, zaterdag 26 maart 2022, Lenny Vis piano, Mariët Kaasschieter zang.