Een onderzoek* van de universiteit van Frankfurt toont aan dat zingen goed voor je is. Zingen is goed tegen stress en verhoogt de weerstand.

Maar behalve dat het gezond is, is zingen gewoon erg leuk. Samen spitten in een tekst, samen werken aan een prachtige melodie, samen stap voor stap de grenzen verleggen, soms letterlijk want dan blijk je veel hoger of lager te kunnen zingen dan dat je altijd gedacht hebt. Mensen stimuleren meer uit zichzelf, uit hun instrument te halen dan ze soms voor mogelijk hadden gehouden. En dat alles maakt dat ik het zo leuk vind om privé zangles, stemvorming en koorscholing te geven.
Mariët

Naast haar privé lespraktijk in Studio 4 is Mariët als zangdocent verbonden aan de Stichting Cultuur Locaal en De Muziekschool Hoeksche Waard.
Sinds begin 2012 is zij mede oprichter en artistiek leider van Forum Vocaal, een podium waar zangers hun muzikaal initiatief leren vergroten en hun interpretatie van meer expressie kunnen voorzien. Om dit doel te bereiken ontwikkelt Forum Vocaal diverse workshops voor zangers solistisch of in ensemble verband met of zonder instrumentale begeleiding. Voor meer info ga naar forumvocaal.nl
Verder werkt zij als vaste coach bij een aantal koren en ensembles. Ook losse stemvormingscursussen en workshops voor koren en bedrijven behoren tot haar werkzaamheden.


*Voor het onderzoek werd bloed onderzocht van koorzangers en daaruit bleek dat de concentratie immuun globuline A (proteïnen die als afweerstof werken) en de hoeveelheid cortison (een hormoon tegen stress) toenemen bij het zingen. Door te zingen wordt ook de adem gestimuleerd en dat is goed voor de bloedsomloop.