Zingen is goed tegen stress en verhoogt de weerstand.

Maar behalve dat het gezond is, is zingen gewoon erg leuk. Samen spitten in een tekst, samen werken aan een prachtige melodie, samen stap voor stap de grenzen verleggen, soms letterlijk want dan blijk je veel hoger of lager te kunnen zingen dan dat je altijd gedacht hebt. Mensen stimuleren meer uit zichzelf, uit hun instrument te halen dan ze soms voor mogelijk hadden gehouden. En dat alles maakt dat ik het zo leuk vind om privé zangles, stemvorming en koorscholing te geven.
Mariët

Naast haar privé lespraktijk in Studio 4 is Mariët als zangdocent verbonden aan de Stichting Cultuur Locaal en De Muziekschool Hoeksche Waard.
Vanaf begin 2012 tot januari 2022 heeft zij als mede oprichter en artistiek leider van Forum Vocaal, een podium voor zangers, samen met Joost van der Linden 25 workshops verzorgd.
Begin 2022 was het tijd voor iets nieuws en Studio 4 Zangworkshops werd geboren. Maart 2022 vond de eerste workshop onder deze vlag plaats.
Voor meer info ga naar Zangworkshops
Deze workshops verzorgt zij ook op een prachtige locatie in Frankrijk onder de naam.
Voor meer info ga naar Atelier Vocal Bouvières

Verder werkt zij als vaste coach bij een aantal koren en ensembles. Ook losse stemvormingscursussen en workshops voor koren en bedrijven behoren tot haar werkzaamheden.

Naast het coachen op zanggebied is Mariët ook coach in de persoonlijke ontwikkeling/burn-out coach/stress-counselor.
Voor meer info naar studio4praktijkvoorcoaching