fotografie Loud Mommersteeg

Pluk vanaf vandaag de rozen van het leven

Samen met harpiste Lenie de Meij en fluitiste Marion Schopman vormt zij Het Ronsard Trio. Het Ronsard Trio ontleent haar naam aan Pierre de Ronsard, een Frans dichter uit de renaissance.
Pierre de Ronsard (1 september 1524 – 27 of 28 december 1585) was een Frans dichter uit de renaissance. Ronsard vormt samen enkele andere dichters de groep van de Pléiade (genoemd naar de zeven sterren).
De Pléiadedichters schrijven vooral poésie légère: liefde en natuur zijn belangrijke thema’s in hun werken.
Hun motto is: carpe diem (pluk de dag), voor het begin van de 16e eeuw was memento mori (gedenk te sterven) juist belangrijk. Voor de mensen in deze eeuw brak er een nieuwe tijd aan. Het vertrouwen in de mens nam toe en de klassieke oudheid werd populair. Een belangrijk gedicht van Ronsard is Quand vous serez bien vieille… uit Sonnets pour Hélène. In de laatste regel wordt het motto van De Ronsard vrijwel letterlijk geciteerd: Cueillez dès aujourd’hui les roses de la vie (Pluk vanaf vandaag de rozen van het leven).


Een sprookje om een sprookje
Het Ronsard Trio presenteert het komend seizoen naast gevarieerde programma’s met kamermuziek een familievoorstelling: Een Sprookje om een Sprookje. een geweldige familievoorstelling waarbij zowel kinderen als volwassenen worden uitgenodigd mee te doen en denken.

tel 06 13355531
mail marionschopman@gmail.com
website Het Ronsard Trio
Stichting Plenty Powerful | KvK 41212048 | NL64 KNAB 0732 162 513